Tien grill-koppels gaan de strijd aan om uiteindelijk Grillmaster 2016 te worden. Elke week krijgen zij een opdracht en is het de bedoeling dat zij de meest imponerende, origineelste en beste barbecuecreaties neerzetten. Wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen en meesterkok Herman den Blijker vormen de jury van Grillmasters. Zij leggen acht weken lang de tien grill-koppels het vuur aan de schenen. Wekelijks is er een nieuwe opdracht en de twee minst presterende koppels eindigen in de ‘burn-out’. Hiermee eindigt de strijd elke week voor één koppel. De presentatie is in handen van Ruben Nicolai.

Grillmasters is vanaf 7 juni om 21.30 uur te zien bij RTL 4.
Kandidaten
Collega's en vrienden
Bald en Jonne
Leeftijd:
Bald (24), Jonne (23)
Beroep:
beide junior accountmanager bij een groothandelsbedrijf.
Barbecue achtergrond:
vrije tijd barbecuers
Broers
Bas en Jan-Jaap
Leeftijd:
Bas (25) Jan-Jaap (27)
Beroep:
Bas heeft koksopleiding gedaan, 3 jaar keukenervaring en werkt nu in een bakkerij. Jan-Jaap heeft zijn eigen chocoladewebshop. Ooit willen ze van barbecueën hun beroep maken.
Barbecue achtergrond:
vrije tijd barbecuers
Collega's
Erik en Frank
Leeftijd:
Erik (27), Frank (47)
Beroep:
Frank is ondernemer heeft een eigen bierbrouwerij ‘Twentse Bierbrouwerij Hengelo’. Erik werkt in de brouwerij van Frank.
Barbecue achtergrond:
Frank heeft een zelfgemaakte rollende keuken waarmee hij regelmatig samen met Erik op Twentse festivals staat.
Vrienden
Hans en Martijn
Leeftijd:
Hans (37), Martijn (34)
Beroep:
Hans is politieman en Martijn is ondernemer.
Barbecue achtergrond:
vrije tijd barbecuers
Collega's
Rob en Juan
Leeftijd:
Rob (51), Juan (27)
Beroep:
beide vertegenwoordigers
Barbecue achtergrond:
Juans roots liggen in Zuid-Amerika, dus barbecueën zit in zijn bloed. Rob barbecuet zijn hele leven al. Op de werkvloer delen ze hun passie voor barbecueën.
Oude buren, goede vrienden
Mark en Marcel
Leeftijd:
Mark (40), Marcel (48)
Beroep:
Mark is mede-eigenaar van een kapperszaak en accountmanager bij Blyco Textile Group. Marcel heeft onlangs zijn eigen restaurant geopend.
Barbecue achtergrond:
vrije tijd barbecuers, beheren de website ‘Time to Meat’, waar ze barbecue foto’s en gerechten op plaatsen.
Paul is de oom van Joey
Paul en Joey
Leeftijd:
Paul (45), Joey (25)
Beroep:
Paul is Coordinator Dagelijks Onderhoud en IJshockey scheidsrechter op het hoogste niveau. Joey legt parketvloeren.
Barbecue achtergrond:
vrije tijd barbecuers
Vrienden (via Topchef de 12 provincies)
Robert en Jelle
Leeftijd:
Robert (37), Jelle (35)
Beroep:
Robert is treinmachinist en Jelle is kok
Barbecue achtergrond:
Robert spaart vodka’s en barbecues, hij heeft 8 stuks in zijn tuin staan. Jelle spaart
Vader en dochter
Aubrey en Schané
Leeftijd:
Aubrey (61), Schané (30)
Beroep:
Schané werkt in de sales en heeft een cateringbedrijf genaamd Tuckfood. Aubrey is operations director in de vliegtuig business.
Barbecue achtergrond:
barbecueën zit in het bloed van de Zuid-Afrikaanse Schané en Aubrey. Ze groeide op in Zuid-Afrika waar Aubrey zijn dochter heeft opgevoed met braaien. Schané heeft in Nederland haar eigen catering bedrijf.
Schoonbroers
Yornie en Jeffrey
Leeftijd:
Yornie (23), Jeffrey (27)
Beroep:
Yornie is kok en heeft gestudeerd aan de Cas Spijkers Academie in Boxmeer. Jeffrey staat ook in de keuken.
Barbecue achtergrond:
enorm grote liefhebbers en vanuit hun achtergrond enorm veel productkennis.